Каталог
Всі категорії

Шацькі озера потрапили до суперсписку локацій Всеукраїнського проєкту

21 июля 2021 280

Гори і моря, степи і ліси, скелі і полонини, каньйони та водоспади, озера й острови – це місця, які обов'язково варто відвідати кожному туристу.

Такий суперсписок подорожей Україною склали «The Ukrainians» та ТМ «Галичина».

«Ми створили цей проєкт, дбаючи про його максимальну універсальність, тому тут можна знайти подорожі для різного настрою: щоб відкривати для себе минуле України, щоб занурюватися вглиб, щоб підніматися на вершини, щоб відчувати прохолоду озер, вдихати солоність морів, любуватися безкраїстю степів. В умовах закритих кордонів можна сповна використати можливості краще пізнавати Україну», – розповідають автори

Також зазначають, що уклали спеціальне меню для кожної локації, щоб Україна озвалася ще й багатством смаків, а також додали логістичні поради, що допоможуть спланувати маршрути.

Не оминули творці проєкту і Волинь, до топу локацій, які варто відвідати кожному, включили Олику, Замок Любарта, Шацькі озера, Сваловичі та Берестечко

Найбільшої слави з-поміж волинських водойм зажив Світязь, і він, безперечно, вартий уваги туристів. Це найбільше та найглибше озеро природного походження в Україні, берегова лінія якого тягнеться на 30 кілометрів. Утім, Шацьке поозер’я – це ще й Пісочне, Пулемецьке, Кримне та інші озера в радіусі кількох кілометрів від райцентру Шацьк.

Вибирайте місцину залежно від того, якого саме відпочинку бажаєте: за гамірним дозвіллям із дискотеками та нічними клубами варто їхати на Світязь в урочище Гряда, для спокійнішого відпочинку годиться інший берег озера або довколишні водойми.

Спинитися можна в готелях, пансіонатах або ж приватних помешканнях. Окрім власне купання в озерах, спектр розваг доволі широкий: велоралі, сплави на байдарках, мотузковий парк, екскурсії місцевими пам’ятками.

Відстань 160 км до Луцька. Можна їхати автобусом, ціна квитка – до 190 грн.

Знаменитий серед місцевих мешканців світязький пончик – такий собі волинський еквівалент індексу Біґмака. Туристи, що приїжджають на озера багато років поспіль, можуть відслідковувати, якою стрімкою є плинність цін життя. Цього року найпопулярніший волинський фастфуд із найрізноманітнішими начинками коштує в середньому 15 гривень.

Елітнішим (відповідно, й дорожчим) наїдком є річковий вугор (заморожений – 500 грн/кг, копчений – 800 грн/кг). Ще один популярний наїдок – раки, їх можна замовити з доставкою по довколишніх селах району (300 гривень за кілограм).

 

 

 

 

 

Коментарі

Меню
Зареєструйтесь на нашому сайті

і отримайте 30 ₴ на свій бонусний рахунок!

Зареєструватись

Цей Сайт використовує файли cookies для більш зручної роботи користувачів з ним. Продовжуючи будь-яке подальше використання Сайту, Ви погоджуєтеся з цим. Більш детальна інформація доступна в Політики використання cookie

Зрозуміло
Аукцион завершен
хвилин
секунд
Вибрано
Додати
Аукцион завершен
Приховати параметри
Всі параметри
Ви дійсно хочете видалити сторінку?