Каталог
Всі категорії

Чому варто їхати відпочивати на Шацькі озера взимку

22 липня 2021 353

Якщо влітку Шацькі озера – один з найпопулярніших напрямків серед відпочиваючих в Україні, то взимку там досить безлюдно. І це одна з причин, по якій поціновувачі зимового відпочинку з задоволенням їдуть сюди саме в цю пору року, -пише сайт Ukraina is

Шацькі озера взимку: що тут цікавого

У морози волинські озера, включаючи найглибше в Україні озеро Світязь, покриваються міцним льодом. І на зміну любителям літньої рибалки, яка (крім купань) є однією з головних розваг для відпочиваючих в цих краях, виходять суворізимові рибалки.

Шацькі озера кишать рибою, якої тут більше трьох десятків видів.

А поки шанувальники підлідного лову заготовляють провізію для ароматної волинської юшки, любителі більш активного відпочинку розсікають по замерзлій озерної гладі на ковзанах і лижах. Для тих, хто не придбав власний реманент, на березі обладнані точки прокату.

Наприклад, на озері Чорному можна орендувати як фігурні, так і хокейні ковзани, а також ключки для гри “справжніх чоловіків”.

Навряд чи когось залишить байдужим пропозицію покататися на буєрі – це щось середнє між парусною яхтою і саньми на трьох ковзанах. Це незвичайне судно пересувається виключно по льоду, використовуючи силу вітру. Якщо він попутний, буєр може розвинути вражаючу швидкість і вмить доставити вас з одного берега озера на інший.

Ще одна перевага зимового відпочинку на Шацьких озерах – можливість легко підійти до будь-якого берега або прогулятися на острові посеред Світязя. Влітку заболочені береги озер менш доступні.

А яке задоволення, повернувшись увечері в затишний котедж, погрітися біля каміна зі стаканчиком гарячого глінтвейну! Єдина незручність – в зимовий період працюють лише деякі з численних баз відпочинку і готелів, що діють тут під час літнього ажіотажу. Але так як і попит взимку набагато менше, місце знайдеться для всіх.

Взимку на Шацькі озера вигідніше їхати цілою компанією – більшість розваг, від прокату буєрів до катання на конях, екскурсій по цікавих місцях Волині та виїзду на організовану риболовлю, пропонують для груп не менше 5 осіб.

Крім того, для великих компаній роблять хороші знижки, та й житло обійдеться дешевше, якщо зняти котедж з каміном, сауною, кухнею і мангалом відразу на кілька сімей. Якщо добираєтеся до озер громадським транспортом, є сенс орендувати в Ковелі мікроавтобус, який довезе вас відразу до місця призначення.

Що подивитися:

  • Місто Любомль з розкопками двох давньоруських городищ Х-ХІ ст. і фортечних валів ХІ-ХІІІ ст., Георгіївською церквою 1264 року, Троїцьким костелом 1412 року і палацом Браницьких.
  • Успенський собор 1160 року і Васильківську церкву ХІІІ-ХІ ст. в місті Володимирі-Волинському.
  • У селі Зимне – заснований у 1073 році Святогорський ставропігійний жіночий монастир з печерною церквою Варлаама Печерського, Троїцькою церквою XV в. і Успенською церквою XVI в.
  • Літературно-меморіальну садибу-музей Лесі Українки в селі Колодяжне.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі

Меню
Зареєструйтесь на нашому сайті

і отримайте 10 ₴ на свій бонусний рахунок!

Зареєструватись

Цей Сайт використовує файли cookies для більш зручної роботи користувачів з ним. Продовжуючи будь-яке подальше використання Сайту, Ви погоджуєтеся з цим. Більш детальна інформація доступна в Політики використання cookie

Зрозуміло
Аукцион завершен
хвилин
секунд
Вибрано
Додати
Аукцион завершен
Приховати параметри
Всі параметри
Ви дійсно хочете видалити сторінку?
Закрити
Попередній
Наступний
Сьогодні
Січень
Лютий
Березень
Квітень
Травень
Червень
Липень
Серпень
Вересень
Жовтень
Листопад
Грудень
неділя
понеділок
вівторок
середовище
четвер
п'ятниця
субота