Каталог
Всі категорії

ТОП-5 секретів Шацьких озер

22 июля 2021 317

                                                               Шацькі озера. Фото - Олександра Вихора

Шацькі озера називають Блакитними очима Волині, і недарма. Шацькі озера це – група з 23-х озер в Любомльському та Шацькому районах Волинської області України, в межиріччі Прип’яті і Західного Бугу. Шацькі озера розташовані серед лісових масивів, в яких збудована велика кількість баз і таборів відпочинку.

Інтернет-видання  Ресурс розповіло, в чому ТОП-5 секретів Шацьких озер.

1. Вода в Шацьких озерах дуже чиста, але й трохи мінералізована. Завдяки цій властивості озера дуже привабливі для туристів будь-якої пори року.

2. Корисна вода деяких Шацьких озер діє як загоюючий засіб, адже до її складу входить гліцерин,йод і срібло. Ці елементи роблять шкіру м`якою, ніжною та еластичною, сприяють швидкому загоюванню ран.

3. Багате історичне минуле. На території самих озер ведуться розкопки. Кілька років тому тут розкопали давньоруське поселення. Подорожуючи цим шляхом можна зробити кілька цікавих поворотів довжиною 30-40 км в один бік – місто Овруч, де є монастир і церква св. Василя XI ст., любителів містики і езотерики очевидно зацікавить «український Стоунхендж» – Кам’яне село поблизу Олевська.

4. Шацький вугор. Гурманам на Волині є чим потішитись: тут продають унікальну рибу – вугря, який в Україні водиться лише в цих широтах. Як і де придбати – скаже кожен місцевий, можуть привезти хоч до готелю, хоча для вибору і масштабної закупівлі варто таки відвідати базар у Шацьку.

5. Цікаві сусіди. Шацькі озера – це українсько-білорусько-польське прикордоння. Якщо за кілька днів вам уже здається, що ви все побачили, то є куди рушати далі. То польського Любліна тут якихось 150 км, місто старовинне і цікаве, за наявності віз, гріх не поїхати. А без віз, просто з українським паспортом можна до Білорусі – до Бреста менше 100 км.

Мальовнича панорама озер насправді вражає. В найбільших ви не побачите протилежного берега, всі прибережні зони навколо вкриті лісами. Деякі озера мають незвичні береги – пологі піщані узбережжя чергуються з високими крейдяними. Тут ростуть рідкісні рослини. Наприклад, на березі озера Кримне можна знайти навіть орхідеї.

Коментарі

Меню
Зареєструйтесь на нашому сайті

і отримайте 30 ₴ на свій бонусний рахунок!

Зареєструватись

Цей Сайт використовує файли cookies для більш зручної роботи користувачів з ним. Продовжуючи будь-яке подальше використання Сайту, Ви погоджуєтеся з цим. Більш детальна інформація доступна в Політики використання cookie

Зрозуміло
Аукцион завершен
хвилин
секунд
Вибрано
Додати
Аукцион завершен
Приховати параметри
Всі параметри
Ви дійсно хочете видалити сторінку?